Notícies


  Recuperar la història de la festa

  Estem preparant una gran exposició sobre les nostres festes de Moros i Cristians i per fer memòria necessitem la teua ajuda.

  Tens fotos, documents, vestits o qualsevol altre element de les nostres festes anteriors a 1970?

  Envia'ns una fotografia de l'objecte amb una xicoteta explicació o de la foto indicant les seues mesures

  (+34) 660 574 201 (Onda Cero)
  (+34) 696 193 213 (Vilamuseu)

  Presentació Llibre de Festes 2020

  19-10-2020

  Encara que aquest any el nostre poble s'haja quedat sense les seues tradicionals festes en honor a Santa Marta, l'Associació no ha volgut deixar passar l'oportunitat de crear un llibre que sens dubte no deixarà indiferent a ningú i que es convertirà en una edició molt especial, tant pel seu contingut com pel significat que tindrà d'ací a uns anys quan les nostres futures generacions es pregunten per què l'any 2020 no van haver festes, i aquest llibre puga explicar-li'l. Tant això com la història de totes les companyies que componen la nostra festa.

  El llibre està disponible per a adquirir-lo en els quioscos i en turisme de la Vila Joiosa, si vosté es troba fora pot contactar amb nosaltres perquè puguem enviar-li l'exemplar. Gràcies!

  Ambaixadas 2020

  Les ambaixades són composicions literàries escrites per ser representades a les festes de Moros i Cristians. La festa de Moros i Cristians en el cas de La Vila Joiosa, és una representació popular d'uns fets històrics ocorreguts a la nostra ciutat l'any 1538, i com a tal ha de seguir un guió que és, tot s'ha de dir, interpretat a la perfecció pels milers de festers que hi participen. Aquest any 2020 la història canvia... les circumstàncies actuals impedeixen que puguem gaudir de la festa com és habitual. No obstant això no podem passar l'oportunitat d'ensenyar-li al món la nostra festa, el nostre poble, la nostra gent i els nostres costums.

 • Ambaixada Contrabandista
 • Ambaixada Bedüina
 • Ambaixada Mora
 • Ambaixada Cristiana

 • Concert de música festera oferit per l'Agrupació Musical Mediterraneo de La Vila Joiosa

  S'apropa un dia molt especial per a La Vila, el q marca l'inici de les seues Festes... Enguany, a pesar de les circumstàncies volen il.lusionar-vos, volem que sentiu al cor que és 24 de juliol, que Santa Marta i la música ens guien... La Medi vos espera a un concert per remomorar les arrels de tot un Poble en els seus dies grans... Visca La Vila i Visca Santa Marta!

  Asociació Santa Marta 50é aniversari
  Joan Alborch Miñana

  Pas als Pacos Saül Gómez Soler

  Templaris d'Albaida Vicent Pérez i Esteban

  21 contrandistes Enrique Alborch Tarrasó

  Ropería Ximo Francisco Valero Llorens

  El president Miguel Picó Biosca

  Mai-sabel Francisco Valero Llorens

  A Santa Marta Francisco Lacalle Blasco

  Ragón Falez Emilio Cebrián Ruiz

  Direción: D. David Doménech Lluch

  Presenta: Miguel Escrig Negrete

  veure el concert


  Concert de música festera organitzat per l'Ateneu

  19/07/2020

  Amb la col·laboració de la Associació Santa Marta la banda de música Ateneu ha organitzat un concert de música festera a l'auditori de la barbera.

  El concert es va retransmetre en directe a través de Facebook, si no vas poder assistir i vols veure'l pots fer-ho des del següent enllaç:

  Veure el concert


  En Homenatge a Pedro el Rayo

  Hui dia 28/05/2020 ens ha deixat Pedro el Raig. Sentim profundament la seua pèrdua. Ens sentim molt prop de la família perquè Pedro ha sigut una peça fonamental en l'Associació des de la seua fundació.

  Ni un milió de vídeos podrien descriure el que han sigut per a tu les festes i com les has viscudes. No obstant recopilem algunes de les teues fotografies i el pregó que vas pronunciar l'any 2012 per a homenatjar la teua trajectòria.

  Gran Rayo, fins sempre. D.E.P

  Llàgrimes de Santa Marta

  08-05-2020

  Aquest any 2020 les circumstàncies han volgut que tot el poble de la Vila honre a la seua patrona Santa Marta d'una forma molt diferent. En aquests moments ens adonem que la unitat d'una població festera pot crear noves il·lusions. Il·lusió i esperança per tornar als carrers amb més força que mai.

  Marató Solidària

  Festers en aquest moment tan complicat per a moltes famílies, l'Associació Santa Marta vol ser solidària amb els més necessitats.

  És per això que activem la campanya fins al dia 10 de maig perquè pugueu fer donacions tant a la Creu Roja com a Caritas de la Vila Joiosa i, d'aquesta manera, aportar el vostre xicotet granet d'arena.

  No importa la quantitat de la donació, entre tots podem fer que moltes famílies que estan passant moments complicats puguen dibuixar en la seua cara un nou somriure.

  El somriure de la solidaritat. Moltes gràcies a tots per col•laborar a restablir la normalitat com més prompte millor.

  Visca Santa Marta!

  Associació Santa Marta en Fitur

  L'Associació Santa Marta va estar present en la fira internacional de Turisme (Fitur) Per a donar a conéixer les nostres festes de Moros i Cristians de la Vila Joiosa. Festes d'interés turístic internacional.

  A la Fira va assistir el nostre president Julio Moreno Marín amb el suport de l'Ajuntament de la Vila Joiosa.

  Llegir notícia: La Vila exhibeix la seua gastronomia i festes en FITUR de la mà de la Llar del Pescador i l'Associació Santa Marta


  Bases per al XLIX Concurs de cartells per a moros i cristians 2020

  1. Podran concursar tots els artistes que desitgin, podent presentar un màxim de tres obres per participant, que hauran de ser inèdites.

  2. El tema de l'cartell estarà basat en el Desembarcament de les nostres festes de Moros i Cristians.

  3. Text obligatori: MOROS I CRISTIANS. LA VILA JOIOSA 2020. DEL 24 A L'31 DE JULIOL. EN HONOR A SANTA MARTA. FESTES D'INTERÈS TURÍSTIC INTERNACIONAL

  Bases per al XX Concurs de Portades de la Revista de Festes 2020 1. Podran concursar tots els artistes que desitgin, podent presentar un màxim de tres obres per participant, que hauran de ser inèdites.

  2. El tema de la portada estarà basat en escenes de les nostres festes de Moros i Cristians.

  3. Text obligatori: MOROS I CRISTIANS. LA VILA JOIOSA 2020. Festes d'Interès Turístic Internacional, en honor a Santa Marta.

  Vols participar? Consulta les bases de l'concurs: Accés a les bases Cartell i Portada 2020